İÇİŞLERİ BAKANI SAYIN SÜLEYMAN SOYLU’NUN “29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI” MESAJI

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun mesajı şöyle;

“Milletimizin, 1071’de geldiği Anadolu topraklarına vurduğu son mühür olan güzel Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yılının gururu ve heyecanı içindeyiz.

Dünyadaki her milletin bir misyonu, kendini ifade eden değer tanımlamaları vardır. Bu noktada rahatlıkla ifade edilebilir ki Türk Milleti sadece yaşamak için değil aynı zamanda yaşatmak için varlığını sürdüren bir millet olmuştur. Kendi varoluşunu başka milletlerin sömürüsüne veya yokoluşuna değil, onların korunmasına, onlara adalet ve hoşgörü ile yaklaşmaya bağlayan, “insanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışını ayak bastığı üç kıtaya götüren bir yaklaşıma sahiptir.

Kurduğu 15 büyük devletin tamamında aynı anlayışı benimseyen, adaleti, vicdanı, insana verilen değeri asla tartışmaya açmayan bu büyük millet, büyük fedakarlıklarla ve mücadelelerle kurduğu 16.devletinde de aynı çizgiyi muhafaza etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, güzel cumhuriyetimizi kurarken verdikleri mücadelede sadece vatan toprağını değil, aynı zamanda insanlık onurunu, yükselen karanlık bir zihniyete karşı da müdafaa etmişlerdir. İstiklâl Marşı’mızdaki “Ulusum korkma, nasıl böyle bir imanı boğar,Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar” ifadesi, işte böyle bir gerçeğe işaret etmektedir.

Bugün hiçbir insani değerle örtüşmeyen eylemler ortaya koyarak ülkemizle mücadele halinde olan terör örgütleri ve onların destekçilerinin asıl hedefi, devletimizin ve milletimizin tarihinden getirdiği adalet ve insan merkezli bu yüksek anlayıştır.

21.Yüzyıl dünyasındaki bütün mazlum milletlerin duasında olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, nevzuhur bir milletin değil, köklü bir devlet geleneğinin; binyıllara dayanan bir vicdanın, yüksek milli ve manevi değerlerin; tarih sahnesindeki varlığının her anı onur ve gurur vesilesi olmuş bir milletin emeği ve alınterinin vücut bulmuş halidir. Dünyadaki maddeci ve hakimiyetçi anlayış hangi noktaya gelirse gelsin, devletimiz insanlığın son kalesi olarak, kurulduğu değerlerle sonsuza dek yaşayacaktır.

Bu vesileyle; büyük bir emek, vicdan, akıl ve fedakarlık ortaya koyarak güzel Cumhuriyetimizi kuran ve bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Telgrafçı Manastırlı Hamdi Bey’den, savaş pilotumuz Vecihi Hürkuş’a, Şerife Bacı’dan Binbaşı Ayşe’ye kadar her rütbeden her kesimden bütün şehit ve gazilerimize Cenab-ı Hak’tan sonsuz rahmet diliyor, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94.yıldönümünü ilk günkü gurur ve heyecanla kutluyorum.”